Κουραμπιέδες απο την Σμύρνη

Συστατικά

  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 1 κιλό βούτυρο πρόβειο
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι άχνη
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1 σφινάκι κονιάκ
  • 3 αυγά
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα χωρίς την φλούδα
  • 500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την μαργαρίνη και τα χτυπάμε για 30' περίπου μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να μοιάζει με σαντιγύ
  3. Προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά, την βανίλια, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ και τα χτυπαμε όλα μαζί για 15' περίπου.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  5. Αναμειγνύουμε  τα αμύγδαλα με την ζύμη.
  6. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας.
  7. Τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε στους 180 οC για 20' περίπου.
  8. Μόλις βγάλουμε τους κουραμπίεδες απο το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

 

Μόλις κρυώσουν οι κουραμπιέδες μπορούμε να τους πασπαλίσουμε με επιπλέον άχνη

Αρχή της σελίδας