Κουλουράκια βουτυρένα

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 4 κιλά αλεύρι
  • 1 κιλό βούτυρο καλό (μισό φρέσκο, μισό μαγειρικό λίπος, προτιμότερο φυτίνη)
  • 1 φλιτζάνι καλό λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλα
  • γαρύφαλλα
  • μοσχοκάρυδο
  • μαστίχα έλάχιστη
  • 1 φλιτζάνι περίπου νερό

Εκτέλεση

Συμβουλές

Γίνονται όπως καίι τα ζαχαρένα, μόνο που φτιάχνουμε το ζυμάρι με 800 γρ. αλεύρι και τα πλάθουμε αμέσως μετά το ζύμωμα. Συνήθως τα ζυμώνουμε το πρωί και τα φουρνίζουμε το απόγευμα. Δεν χρειάζονται πολλή ώρα για να φουσκώσουν, επειδή δεν έχουν πολλή ζάχαρη.

Αρχή της σελίδας