Κουλουράκια γεμιστά

Συστατικά

  • 1 1/2 κούπα μαργαρίνη μαλακή
  • 5 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 δόση κρέμα φιστικιού για την γέμιση

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά μέσα σε λίγο χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το χυλό της μαγιάς, το αλεύρι, την βανίλια και το ξύσμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε πιέζοντας και τα γεμίζουμε με την κρέμα φιστικιού. Αφού τα κλείσουμε, τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση το ένα από το άλλο, με την ένωση προς τα κάτω, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά.

Αρχή της σελίδας