Κεκάκια γεμιστά με φράουλα

Συστατικά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά λίγο χτυπημένα
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα φιστίκι Αιγίνης, αποφλοιωμένο και ψιλοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 10 ατομικά φορμάκια. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το φιστίκι, τα αυγά, το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα. Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα φορμάκια και βυθίζουμε στο κέντρο μια κουταλιά μαρμελάδα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αρχή της σελίδας