Κεϊκ βασιλόπιτα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. χυμός μανταρινιού
  • 5 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή σόδα
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.  Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, εξακολουθώντας το χτύπημα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 3/4 της ώρας περίπου. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έχουμε προηγουμένως τρίψει.

Αρχή της σελίδας