Κέικ σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας Κέικ σοκολάτας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1500 γρ. αλεύρι 70% ζαχ/κής
  • 1150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. μαργαρίνη
  • 12 αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά λίγα-λιγα, το γάλα και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ζύμωμα. Ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, τό μπέικιν και το κακάο. Γεμίζουμε τις φόρμες κατά τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνουμε στους 170°C. Σιροπιάζουμε με σιρόπι 30° γράδα (ζεστό - κρύο). Αφού κρυώσουν καλά, επικαλύπτουμε με γλάσο και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς (φρούτα αφυδατωμένα, φρούτα γλασέ, κ.λ.π.).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε