Κεϊκ σοκολάτας

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 160 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή 4-5    κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.Χτυπήστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο ή τη σοκολάτα τριμμένη και μετά τους κρόκους των αυγών έναν έναν.Ρίξτε μετά το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα εναλλάξ.Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.Ψήστε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 - 1 ώρα περίπου.

Αρχή της σελίδας