Κέικ σοκολάτας με φουντούκι

Συστατικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα φουντούκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο ψωμί
  • ξύσμα από 1 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σουρωμένη μαρμελάδα εσπεριδοειδών, ζεσταμένη
  • 1/4 φλιτζανιού κομμένα φουντούκια

Για το γλάσο:

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, σε κυβάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ. και στρώνουμε στη βάση της λαδόχαρτο. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας καλά το μείγμα. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα, τα φουντούκια, το ψωμί, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας ελαφρώς. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αποσύρουμε το κέικ απο τον φούρνο, το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για 5 λεπτά και το τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Για το γλάσο:

Τοποθετούμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

Αλείφουμε το κέικ με τη μαρμελάδα, μετά με το γλάσο και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.



Αρχή της σελίδας