Κέικ σοκολάτας με φιστίκι

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 225 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. χοντροκομμένο φιστίκι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κακάο

Για το γλάσο:

  • 200 γρ.κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 145 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για περίπου 6-8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα ώστε το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιόμορφο. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά την κρέμα γάλακτος. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το φιστίκι, την σόδα, το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 30-35 λεπτά. Αφού ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε καθαρή επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το νερό,  ώστε να γίνει μια πηχτή πάστα σοκολάτας. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και τέλος, με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Αρχή της σελίδας