Κέικ σοκολάτας - φιστικοβούτυρου μαρμπρε

Συστατικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, σε μικρά κομμάτια 
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, που το έχουμε μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο
  • 1  1/4 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας

Για το γλάσο σοκολάτας - φιστικοβούτυρου:

  • 2 κουταλιές βούτυρο, σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές φιστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο και αλευρώνουμε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, χωρητικότητας 12 φλιτζανιών. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και τα δυο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας  καλά το μείγμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Κοσκινίζουμε σε μέτριο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, ρχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο ένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές από τα δύο μείγματα. Με το μαχαίρι αναμειγνύουμε ελαφρώς τα δύο μείγματα, για να έχει το μαρμπρέ το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ψήνουμε το κέικ 50-60 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα 10 λεπτά και το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το γλάσο ομοιόμορφο. 'Οταν αρχίσει να πήζει, περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ.




Αρχή της σελίδας