Κέικ σιροπιαστό με καρύδα

Συστατικά

  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • χυμό 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ινδοκάρυδο και σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να πέσει η θερμοκρασία του. 

Περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε να το απορροφήσει.

Αρχή της σελίδας