Κεϊκ πορτοκαλιού

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 350 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπήστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέστε τη ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αυγών έναν έναν.Ρίξτε μετά το χυμό πορτοκάλι, που μέσα έχετε διαλύσει τη σόδα, το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα.Στο τέλος προσθέστε το ξύσμα, ανακατέψτε ελαφρά και αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.Ψήστε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 -1 ώρα περίπου.

Αρχή της σελίδας