Κέικ πορτοκαλιού από την Τυνησία

Συστατικά

  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. αμύγδαλο άσπρο τριμμένο
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή

Για τη παρασκευή του  σιροπιού:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμός πορτοκαλιου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να επιτύχουμε ένα λείο χυλό. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 30-40 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας την ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού για 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέικ τη λάμα ενός μαχαιριού και, αν βγαίνει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Αν θέλουμε το κέικ πιο ζουμερό, το σιροπιάζουμε μέσα στη φόρμα.

Αρχή της σελίδας