Κέικ πετιμεζιού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές ρακί
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει. Τέλος, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200°C για ένα τέταρτο.  χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C και το αφήνουμε ακόμη 35 λεπτά.

Αρχή της σελίδας