Κέικ νηστίσιμο

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λάδι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές κααθρισμένες και πλυμένες
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 330 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε στο κέντρο μία γουβίτσα, ζεσταίνουμε το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι. Τις προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με την ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και την σόδα, λιωμένη στο χυμό πορτοκάλι. Δουλεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός, τον αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Αρχή της σελίδας