Κέικ νηστίσιμο με ταχίνι

Προέλευση: Πήλιο

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι λευκό
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια κοφτά σόδα
  • κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το πορτοκάλι. Προσθέτουμε το αλεύρι, που το έχουμε αναμείξει προηγουμένως με τη σόδα, στη συνέχεια τα καρύδια και στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες. Λαδώνουμε ενα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Ποτίζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας