Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Συστατικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 90 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη φόρμα

  • 50 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ανακατεύουμε το σουσάμι με την ζάχαρη, περνάμε με αυτό όλη την λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας και την γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά και για άλλα 30  στους 170°C. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αρχή της σελίδας