Κέικ με σοκολάτα και μαρμελάδα νεράτζι

Συστατικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα ή ξινόγαλα
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την γέμιση και το γλάσο:

  • 2/3 φλιτζανού μαρμελάδα νεράντζι ή πορτοκάλι
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζανιού ξινή κρέμα ή ξινόγαλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα και την καλύπτουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφαρτέψουν, ρίχνουμε την ξινή κρέμα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μείγμα με ένα μεταλλικό κουτάλι σχηματίζοντας, ενώ ανακατεύουμε, στην ζύμη τον αριθμό 8. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει στη φόρμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Για την γέμιση:

Βάζουμε με το κουτάλι τα 2/3 της μαρμελάδας σε μικρή κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και τη λιώνουμε. Λιώνετε την σοκολάτα και την αναμειγνύουμε μαζί με την ξινή κρέμα και με τη μαρμελάδα.

Κόβουμε το κέικ κατά μήκος σε 3 φέτες και τις ενώνουμε μεταξύ τους με περίπου τη μισή μαρμελάδα ανάμεσα. Απλώνουμε την υπόλοιπη στο επάνω μέρος του κέικ και την αφήνουμε να πήξει.



Αρχή της σελίδας