Κείκ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωμαίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 120 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, χτυπώντας με μικρότερη ταχύτητα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε λίγο γάλα ή εάν θέλουμε την τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι. Βουτυρώνουμε μία φόρα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 περίπου ώρα.

Αρχή της σελίδας