Κέικ με μήλα

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κιλό μήλα καθαρισμένα
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμετα μήλα σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε  σε νερό με λίγο χυμό λεμόνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι εναλλάξ, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στραγγίζουμε τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τα στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Αδειάζουμε επάνω στα μήλα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας περίπου.

Αρχή της σελίδας