Κέικ με μαρμελάδα ροδάκινο

Συστατικά

  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. φυστίκι αλεσμένο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
  • 200 γρ. γάλα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και τα προσθέτουμε εναλλάξ με δύο κουταλιές φυστίκια. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα φυστίκια.

Συμβουλές

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική τούρτα, κόβοντας το κέικ σε φέτες και προσθέτοντας ενδιάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο φυστίκι.

Αρχή της σελίδας