Κέικ με κομματάκια σοκολάτας και καρυδιού

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα ή σταφίδα Κορινθιακή
  • 1/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 3 κουταλιές κομματάκια σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής μια μακρόστενη φόρμα κέικ 23x12 εκ. Πασπαλίζουμε την φόρμα με 1 1/2 κουταλιά από τη ζάχαρη, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα η βάση και οι πλευρές και πετάμε την επιπλέον ζάχαρη της φόρμας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κορνφλάουρ σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δύο ακόμα φορές και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου σταδιακά, χτυπώντας ελαφρώς. Ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας, τις σταφδες, την καρυδόψιχα, το ξύσμα λεμονιού, τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε 5 λετπά να κρυώσει στη φόρμα προτού το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε, ή το καλύπτουμε με γλάσο και το γαρνίρουμε με καρύδια.



Αρχή της σελίδας