Κέικ με κομματάκια σοκολάτας και αμυγδαλόπαστα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 3 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 105 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)
  • 1/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 1 κιλού και την στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Κόβουμε με μαχαίρι την αμυγδαλόπαστα σε κομματάκια, τα βάζουμε σεενα  μπολ και τα αναμειγνύουμε με την σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη 1/4 από το μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο στο μείγμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το μείγμα αμυγδαλόπαστας και σοκολάτας. Ψήνουμε  45 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να είναι σταθερό. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Αρχή της σελίδας