Κέικ με κόκκινες μαντόλες Κεφαλλονιάς

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γρ. μάντολες κόκκινες τριμμένες στο μπλέντερ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία κουτάλα προσθέτοντας το μισό αλεύρι. Συνεχίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αδειάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τις μάντολες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά και για άλλα 35 λεπτά στους 160°C. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να βγει στεγνό και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγα λεπτά παραπάνω.

Αρχή της σελίδας