Κεϊκ με καρύδια και σταφίδες

Συστατικά

  • 360 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές καθαρισμένες και πλυμένες
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 110 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Χτυάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αυγών έναν-έναν. Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 - 1 ώρα περίπου.

Αρχή της σελίδας