Κείκ με καρότο και πορτοκάλι

Συστατικά

  • 220 γρ. λάδι
  • 220 γρ. καλαμποκέλαιο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 500 γρ. καρότα
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 120 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλα
  • 600 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την μαρμελάδα, μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ, με λίγο καλαμποκέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 C για 1 περίπου ώρα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ακόμα ζεστό, το αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Αρχή της σελίδας