Κέικ με γλάσο φυστικιού

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι φυστίκια αλεσμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού φυστίκι
  • 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1 γιαούρτι αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή 3 βανίλιες

Για το γλάσο:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι φυστίκι ψημένο και αλεσμένο
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το γλάσο:

Ανακατεύουμε την άχνη, τα φυστίκια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.

Για το κέικ:

Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη, τνη ζάχαρη, τα αυγά, το σιρόπι, το γιαούρτι, το ξύσμα ή τις βανίλιες, τα φυστίκια και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170οC. Όταν το κέικ ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστό περιχύνουμε με το γλάσο.

Αρχή της σελίδας