Κέικ με cranberries και blueberries

Συστατικά

  • 175 γρ. φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 5 ml μπέικιν πάουντερ
  • 5 ml εσάνς βανίλιας
  • 115 γρ. cranberries
  • 115 γρ. βατόμουρα
  • 50 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 2,5 ml κοπανισμένους σπόρους κάρδαμου
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • σαντιγί, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής μια στρογγυλή φόρμα 21 εκ. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε το αλεύρι και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Αφαιρούμε 1 γεμάτο φλιτζάνι από το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα  του αλευριού τα αυγά, το μπέικιν, την εσάνς βανίλιας, χτυπώντας ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες και απαλό. Προσθέτουμε τους σπόρους καρδάμου στο μείγμα του αλευριού που φυλάξαμε και το απλώνουμε πάνω στα φρούτα. Ψήνουμε το κεικ 50-60 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του. Το αφήνουμε 10 λεπτά στην φόρμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε σχάρα, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε  με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με σαντιγί.



Αρχή της σελίδας