Κεικ με αμύγδαλα

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 650 γρ.αλεύρι
  • 50 γρ.φρέσκο βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. σούπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βανίλια

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. καφέ νερό

Εκτέλεση

Για ην ζύμη:

Ασπρίζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, προσθέτουμε διαδοχικά την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το νερό και τα αμύγδαλα.

Περιχύνουμε με την κρέμα αμυγδάλου την ζύμη και ψήνουμε το κέικ σε μέτρια φωτιά.

Αρχή της σελίδας