Κεϊκ μαρμπρε

Συστατικά

  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή 5-6 κουτ. σούπας κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. γάλα χλιαρό
  • 4 αυγά
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και την βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους έναν- έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Διαλύουμε στο γάλα το κακάο ή την σοκολάτα, παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο γάλα και τη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα πολύ καλά, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές άσπρη ζύμη, μετά τη σκούρα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 -1 ώρα περίπου.

Αρχή της σελίδας