Κέικ μαρεγκάτο

Συστατικά

  • 1300 γρ. μαργαρίνη μαλακή ή μισό βούτυρο γάλακτος - μισό μαργαρίνη μαλακή
  • 1300 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 50 κρόκους
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 50 ασπράδια αυγών
  • 1600 γρ. αλεύρι 70% ζαχ/κής κοσκινισμένο
  • 100 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. κακάο ή 100 γρ. κύβους φρούτων κοκτέιλ ή 500 γρ. καρύδια
  •  μισό κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Σε σιγανή φωτιά μαλακώνουμε με το χέρι τη μαργαρίνη και την άχνη. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ, στην 3η ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε χωριστά το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο ή κύβους φρούτων ή καρύδια, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Προχωρούμε στην εκτέλεση προσθέτοντας στη λεκάνη που έχουμε τα υλικά της πρώτης ομάδας λίγο-λίγο από τη δεύτερη και τρίτη ομάδα ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα.

Αρχή της σελίδας