Κέικ λεμονιού με σιρόπι λάιμ

Κέικ λεμονιού με σιρόπι λάιμ Κέικ λεμονιού με σιρόπι λάιμ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 225 γρ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 ml μπέικιν πάουντερ
  • 225 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 225 γρ. βούτυρο, που έχουμε μαλακώσει
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 30 ml χυμό λεμονιού 

Για το γαρνίρισμα:

  • πολύ λεπτοκομμένη φλούδα από 1 λάιμ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 150 γρ. ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν, προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα, ώσπου να γίνει ομοιόμορφο, κρεμώδες και αφράτο. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του και σχηματίζουμε ένα ελαφρύ βαθούλωμα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε το κέικ για 1-1 1/2 ώρα, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνειά του, όταν το πιέζουμε με το δάχτυλο μας να επανέρχεται ή όταν βυθίζουμε μια μεταλλική βέργα στο κέντρο να βγαίνει έξω καθαρή. 

Για το γαρνίρισμα:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε το μείγμα της γαρνιτούρας από πάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα.







Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε