Κέικ κολοκύθας
Συστατικά
|
Εκτέλεση
Βράζουμε την κολοκύθα στο γάλα ανακατεύοντας, μέχρι να λειώσει και να απορροφήσει όλο το γάλα. Σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα, τα μακαρόν, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τους κρόκους, το βούτυρο και την κολοκύθα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε σιγά -σιγά με το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με γαλέτα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Συνοδεύεται με λευκό γλυκό κρασί. |