Κέικ κολοκύθας

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
  • 150 γρ γάλα
  • 50 γρ. αμύγδαλα θρυμματισμένα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 120 γρ βούτυρο
  • 10 μακαρόν θρυμματισμένα ή εργολάβους
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • γαλέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε την κολοκύθα στο γάλα ανακατεύοντας, μέχρι να λειώσει και να απορροφήσει όλο το γάλα. Σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα, τα μακαρόν, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τους κρόκους, το βούτυρο και την κολοκύθα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε  σιγά -σιγά με το  μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με γαλέτα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Συνοδεύεται με λευκό γλυκό  κρασί.

Αρχή της σελίδας