Κεϊκ κανέλας

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και τα κανελογαρίφαλα. Χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αυγών έναν-έναν. Ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ, το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα, εναλλάξ με το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 -1 ώρα περίπου.

Αρχή της σελίδας