Κέικ γιαουρτιού με φυστίκι Αιγίνης

Συστατικά

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 1 γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 1/2 φλιτζάνι φυστίκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε σε αφράτη μαρέγκα τα ασπράδια, την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180οC. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ολόκληρα φυστίκια.

Αρχή της σελίδας