Κέικ γιαούρτι

Συστατικά

  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 κεσές γιαούρτι αγελάδος
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους έναν-έναν, ρίχνουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι,  το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4 -1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε, το αλείφουμε, όπως είναι ζεστό με βούτυρο, και πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.

Αρχή της σελίδας