Κέικ αγγέλων με σοκολάτα και πορτοκάλι

Συστατικά

  • 1/4 ψλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 2 κουταλιές κορνψλάουρ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 5 ασπράδια
  • 1/2 κουταλάκι κρεμόριο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ζεματισμένη και ψιλοκομμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το κορνφλάουρ και το αλάτι τρεις φορές. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κρεμόριο και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να γίνουν πλούσια μαρέγκα.Προσθέτετε τη ζάχαρη στη μαρέγκα, μια κουταλιά κάθε φορά, χτυπώντας τη μαρέγκα . ττερα από κάθε προσθήκη ζάχαρης. Προσθέτετε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε ελαφρώς. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία δύο φορές ακόμα. Βάζετε το μείγμα σε μια βαθιά αντικολλητική φόρμα 21 εκ. με τρύπα στη μέση. Ψήνετε το κέικ για 35 λεπτά. Όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα.Για το γλάσο, βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Βράζετε ώσπου να φτάσει το σιρόπι σε θερμοκρασία 125 βαθμών στο ειδικό θερμόμετρο ή ώσπου ρίχνοντας σιρόπι σε κρύο νερό να σχηματιστεί μια εύπλαστη μπαλίτσα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα.Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και στη συνέχεια ρίχνετε το σιρόπι αργά χτυπαλτα: το μείγμα συνεχώς. Συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει πηχτό και αφρατο Απλώνετε το γλάσο στην επιφάνεια και στις πλευρές του κέικ. Πασπαλίζετε με τη φλούδα πορτοκαλιού. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και σερβίρετε.

Αρχή της σελίδας