Καρυδόπιττα

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι ψιλοκοπανισμένο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • λίγη βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 3 1/2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Δουλεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα καρύδια, το παξιμάδι, τα ύπόλοιπα υλικά και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγγα. Ανακατεύουμε ελαφρά, αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 3/4 της ώρας.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι χωρίς να δέσει πολύ καλά. 

Περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιττα, όσο είναι ζεστή.

Αρχή της σελίδας