Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Συστατικά

  • 220 γρ. λάδι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 350 γ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές καθαρισμένες και πλυμένες
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 440 γρ. νερό
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν. Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα να ενωθεί με το αλεύρι. Κάνουμε μία γουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την σόδα λιωμένη μέσα στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδε, τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Αρχή της σελίδας