Καλοκαιρινή πουτίγκα

Συστατικά

  • 8 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ, πάχους 1 εκ., χωρίς την κόρα
  • 800 γρ. ανάμεικτα φρούτα, όπως φράουλες, φραμπουάζ, μαύρα και κόκκινα φραγκοστάφυλα και blueberries
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρεμ φρες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στρώνουμε με τις φέτες του ψωμιού την βάση και τις πλευρές ενός μπολ για πουτίγκα χωρητικότητας 5 φλιτζανιών. Βάζουμε σε σκεύος όλα τα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και τοποθετούμε τα φρούτα με αρκετό απο τον χυμό τους στο στρωμένο με ψωμί μπόλ. Φυλάμε στην άκρη τον χυμό που περίσσεψε για να το σερβίρουμε μαζί  με την πουτίγκα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του ψωμιού που προεξέχουν και σκεπάζουμρ τα φρούτα με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο που να χωράει ακριβώς μέσα στο μπολ και πάνω του ένα βάρος 900 γρ. περίπου για να το πιέζει. Αφήνουμε την πουτίγκα για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο. Για να τη σερβίρουμε, ξεκολλάμε την πουτίγκα από το μπολ με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα φρούτα και σερβίρουμε με σαντιγί ή κρεμ φρες.







Αρχή της σελίδας