Ιταλική τάρτα σοκολάτας

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες ης χρήσεις
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1/4 ψλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ξηρό σέρι

Για την παρασκευή της γέμισης:

  • 2 κρόκους
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 κουταλιές κομματάκια σοκολάτας
  • 5 κουταλιές χοντροκομμένα φρούτα γλασέ

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το κακάο, ρχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε το σέρι και ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 Βαθμούς Κελσίου. Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης σε φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια, και την απλώνουμε σε μία φόρμα τάρτας 23 εκ. με κινητή βάση.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε σε ενα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη ρικότα, το ξύσμα λεμονιού, την σοκολάτα, τα φρούτα γλασέ και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανοίγουμε φύλλο με την υπόλοιπη ζύμη, το κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε με σχέδιο καφασωτό πάνω στη γέμιση. Ψήνουμε για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να χρυσίσει και να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει.





Αρχή της σελίδας