Η καρδιά του σιταριού

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νεσεστέ
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 14 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το νεσεστέ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλια για να μη σβολιάσει. Το βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε έως ότου να πήξει και προσθέτουμε το ανθόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, το πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αρχή της σελίδας