Γριά

Προέλευση: Φούρνοι

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι (περίπου) χλιαρό νερό
  • μέλι ή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, κόβουμε κομμάτι-κομμάτι το ζυμάρι, το πλάθουμε με τα δάχτυλα μας, ανοίγοντας το σε πάχος που θέλουμε να έχει η "Γριά" και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι και τριμμένα καρύδια.

Αρχή της σελίδας