Γλυκισμα χειμωνίατικο

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 125 γρ. καρύδια
  • 125 γρ. αμύγδαλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. σταφίδα
  • 125 γρ. αλεύρι ή παξιμάδι κοπανισμένο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκου κοφτό σόδα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα στεγνά ύλικά, προσθέτουμε την σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα. Ζυμώνουμε έλαφρά και στρώνουμε το γλυκό με το χέρι μας σε ένα ταψάκι, που το έχουμε βρέξει με λίγο νερό.  Ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα.

Αρχή της σελίδας