Γεμιστές τηγανίτες

Συστατικά

Για το φύλλο:

  • 5 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι σόδα

Για την γέμιση:

  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και αλεσμένη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα,χονδροκομμένη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/4 της κούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

Για το τηγάνισμα:

  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • μέλι, για να τις περιχύσουμε

 

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την σόδα και το ανακατεύουμε με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά, μακρόστενα φύλλα.

Για την γέμιση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βάζουμε από 3 κουταλιές πάνω σε κάθε φύλλο, κατά μήκος. Κλείνουμε το φύλλο σαν κουλούρα.

Σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε μία-μία τις κουλούρες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε σε πιατέλλα, τις περιχύνουμε με μέλι, και τις πασπαλίζουμε με λίγη από την γέμιση που περίσσεψε.



Συμβουλές

Οι τηαγνίτες αυτές τρώγονται και κρύες. Μπορούμε να τις τηγανίσουμε 1-2 ημέρες πριν και να τις περιχύσουμε με μέλι λίγο πριν τις σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας