Φύλλο σπιτικό
Προέλευση: Τήνος
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 /4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά λάδι
- νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα υλικά και λίγο νερό. Ζυμώνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο νερό, μέχρι να γίνει το ζυμάρι σκληρό. Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα. Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.