Φύλλο σπιτικό

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 /4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • νερό όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα υλικά και λίγο νερό. Ζυμώνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο νερό, μέχρι να γίνει το ζυμάρι σκληρό. Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα. Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Συμβουλές

Όσο περισέψει, το πασπαλίζουμε επίσης με κορν φλάουρ και το διατηρούμε σε νάυλον μεμβράνη στην κατάψυξη.

Αρχή της σελίδας