Φιστικόπιτα

Συστατικά

  • 8 αυγά
  • 2 κούπες φρυγανιά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες φιστίκι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • λίγο γαρίφαλο σκόνη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν, τα μυρωδικά και το φιστίκι. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα πασπαλισμένη με φρυγανιά, ψήνουμε 40-45 λεπτά στους 180οC.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε αμέσως.

Σερβίρουμε όταν κρυώσει και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.

Αρχή της σελίδας