Φανουρόπιτα

Συστατικά

  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 150 γρ. καρύδια
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 360 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
  • 2 κουταλάκια κοφτά σόδα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα κανελογαρίφαλα.Κάντε στο κέντρο μία λακουβίτσα και ρίξτε το λάδι.Ανακατέψτε καλά, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, τις σταφίδες (πλυμένες, σκουπισμένες και πασπαλισμένες με αλεύρι), τα καρύδια και τη ζάχαρη.Ανακατέψτε καλά, να γίνει ένας λείος χυλός (όχι πολύ σφιχτός).Βουτυρώστε ένα ταψάκι, αδειάστε μέσα το μίγμα και ψήστε το γλυκό σε μέτριο φούρνο (180°) για μία ώρα.Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αρχή της σελίδας