Φανουρόπιτα ανεβάτη

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό άλεύρι
  • 1 /2 κιλό ζύμη ψωμιού
  • 1 3/4 φλυτζάνια λάδι
  • 2 1/2 φλυτζάνια περίπου νερό χλιαρό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 3 κουταλάκια ζύμη σκόνη (μπέΐκιν πάουντερ)
  • 1 1/2 μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλιά τής σούπας κανέλλα
  • 1 1/2 κουταλιά τής σούπας γαρύφαλλα
  • 1 /2 κουταλάκι μαστίχα
  • 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
  • 3 φλυντζάνια σταφίδα.

Εκτέλεση

Βάζουμε τό άλεύρι σέ λεκάνη και τό άνακατεύουμε μέτά μυρωδικά και τή ζάχαρη. Άνοίγουμε μιά λακκούβα στή μέση, ρίχνουμε τή ζύμη ψωμιού, πού παίρνουμε άπό τό φούρνο, καί τά ύπόλοιπα υλικά, έκτος άπό τήν σταφίδα. Δουλεύουμε τή ζύμη μέ τά χέρια μας, γιά νά διαλυθεί, καί μετά ζυμώνουμε, παίρνοντας λίγο-λίγο δλο τό άλεύρι. Στό τέλος προσθέτουμε τήν σταφίδα, άφού τήν άλευρώσουμε. Ή ζύμη μας γίνεται λίγο πιο πυκνή άπό τό κέϊκ. Τήν βάζουμε σέ μεγάλο ταψί, λαδωμένο καί άλευρωμένο. Στρώνουμε άπό πάνω μέ τό χέρι μας, άφού τό βρέξουμε μέ λάδι, καί ρίχνουμε σησάμι. Σκεπάζουμε καί άφήνουμε ν' άνέβει καί ψήνουμε σέ μέτριο φούρνο.


Αρχή της σελίδας