Δίπλες με πορτοκάλι και καρύδια

Προέλευση: Πήλιο

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα
  • αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  •  χοντροκομμένα καρύδια καβουρντισμένα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας. Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε διάφορα σχέδια, κατά προτίμηση πεταλούδες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσι το σιρόπι.

Όταν κρυώσουν τις βουτάμε στο ζεστό σιρόπι μας και τις πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα καρύδια.

Αρχή της σελίδας