Δίπλες με πορτοκάλι και καρύδια

Δίπλες με πορτοκάλι και καρύδια Δίπλες με πορτοκάλι και καρύδια
20 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
02' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα
  • αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Για το πασπάλισμα: 

  • χοντροκομμένα καρύδια καβουρντισμένα
  • κανέλα
  • προαιρετικά μέλι εάν θέλουμε να είναι ποιο γλυκές

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας. Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε διάφορα σχέδια, κατά προτίμηση πεταλούδες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Όταν κρυώσουν τις βουτάμε στο ζεστό σιρόπι μας και τις πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα καρύδια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε