Churros - Τηγανητά ζαχαρωμένα ψωμάκια

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη και ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά με το χυμό από το μισό λεμόνι και όταν φτάσει στους 190° C, δηλ. είναι έτοιμο για τηγάνισμα, κόβουμε με ένα κορνέ μικρά "churros" 7 εκ. μάκρος και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αρχή της σελίδας